ΒnΒ Guest Conference

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 – Wyndham Grand Athens

Το BnB Guest Conference για την Οικονομία Διαμοιρασμού & τη Βραχυχρόνια Μίσθωση, φιλοδοξεί να γίνει το ετήσιο ραντεβού επικοινωνίας όλων των εμπλεκόμενων μερών στο πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο τμήμα της τουριστικής αγοράς.

Οι επισκέπτες μας, οι συμπεριφορές τους, οι ανάγκες τους, τα μέσα, αλλάζουν διαρκώς. Σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνήσει τις προκλήσεις, τα προβλήματα, τις λύσεις και να αναδείξει τις ευκαιρίες που αναδύονται αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές για την ποιοτική ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς.

1η Ενότητα: Case study Αθήνα. Μία πόλη μαγική!

Οι θετικές εξελίξεις στον Ελληνικό Τουρισμό δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας σε μια εποχή που η ανάγκη για αυτές είναι περισσότερο επιτακτική παρά ποτέ. Κάθε χρονιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Τάση που δείχνει να διατηρείται. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η Αθήνα κατατάσσεται  ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας.

Η ανάπτυξη της οικονομίας διαμοιρασμού, συνεισέφερε 1,7 εκατομμύρια επιπλέον επισκέπτες στη χώρα, με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών, να διαμένει στην πόλη των Αθηνών.

Φορείς της πόλης, θεσμικοί παράγοντες του τουρισμού, επαγγελματίες του τουρισμού, του εμπορίου, ενεργοί πολίτες και επιχειρηματίες της οικονομίας διαμοιρασμού και της βραχυχρόνιας μίσθωσης, συζητούν για τις εξελίξεις αυτές στο BnB Guest Conference.  H AIRDNA  για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζει στοιχεία για την Αθήνα. Η Booking.com θα παρουσίασει την εξέλιξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πλατφόρμας της. Eνώ παράλληλα παρουσιάζονται στοιχεία έρευνας που έχει διεξαχθεί από κορυφαία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων του τουριστικού τομέα. Δείτε όλους τους ομιλήτες, ΕΔΩ.

2η Ενότητα: Tax & Law, Όλοι γνωρίζουν τους κανόνες, αλλά λίγοι τις εξαιρέσεις!

Φορολογικό πλαίσιο

Το TAXHEAVEN, o μεγαλύτερος διαδικτυακός κόμβος φορολογικής ενημέρωσης παρουσιάζει και απαντά στους ιδιοκτήτες και τις εταιρίες της Οικονομίας Διαμοιρασμού για  την σωστή και δομημένη φορολογική συμπεριφορά.

Η δημιουργία ρυθμιστικών κανόνων, με την έναρξη του Μητρώου Ακινήτου Βραχυχρόνιας Διαμονής από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που  χρειάζονταν οι ιδιοκτήτες και εταιρείες ενώ το αποζητούσαν ολοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς και επιχειρηματίες της Τουριστικής αγοράς είναι εδώ.

Νομικό πλαίσο

Παραδιάς & Συνεργάτες. Το πιο εξειδικευμένο Δικηγορικό γραφείο σε θέματα ιδιοκτησίας δίνει νομικές συμβουλές και σωστές πρακτικές για  συμβόλαια και όρους. Τι προβλέπει η νομοθεσία; Ποια είναι τα όρια της ευθύνης του ιδιοκτήτη; Ποιες λύσεις υπάρχουν; Τι πρέπει να αναγράφεται σε ένα συμβόλαιο; Ποια είναι τα δικαιώματα του ενοικιαστή; Τι γίνεται στις πολυκατοικίες;  Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται; Όλοι γνωρίζουν τους κανόνες, αλλά λίγοι τις εξαιρέσεις!

3η Ενότητα: Το «biribi» του BnB: Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Τουρισμός σημαίνει εμπειρία. Η εμπειρία του προορισμού!

Τι θα δω, τι αξιοθέατα θα επισκεφτώ, τι δραστηριότητες θα επιλέξω, πως θα γνωρίσω τις τοπικές γεύσεις, με πιο τρόπο θα ικανοποιήσω την ανάγκη να νιώσω local…

Ολοκληρώνεται με την επιστροφή μου και την αξιολόγηση της εμπειρίας μου, στην σκέψη μου, στους φίλους μου και στο διαδίκτυο.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι έρευνες καταδεικνύουν πως ο Νο 1 λόγος επιλογής προορισμού, είναι ότι έχω ξανά πάει και μου άρεσε, ενώ πάνω από 90% θα σύστηνε τον προορισμό σε γνωστούς και φίλους.

Στην ενότητα αλλά και στο panel συζήτησης, συμμετέχουν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου, δίνοντας απάντησεις και προετείνοντας βέλτιστες τακτικές.

Πώς θα ετοιμάσω, διακοσμήσω και πως θα διαφημίσω το χώρο μου; Με ποια πλατφόρμα να συνεργαστώ; Έχω το χώρο αλλά δεν έχω το χρόνο. Μπορεί να το αναλάβει κάποιος άλλος για μένα; Πώς θα έρθουν οι επισκέπτες μου από το αεροδρόμιο; Ποιες είναι οι εμπειρίες που αναζητά; Πώς θα εξασφαλίσω καλές κριτικές.

Τιμώμενη εταιρεία / Παράλληλες δράσεις

Η Booking.com θα παρουσίασει την εξέλιξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πλατφόρμας της. 

Αποστολή της Booking.com είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες τη μεγαλύτερη ποικιλία μοναδικών καταλυμάτων. Πριν λίγο καιρό, η Booking.com ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις για τους συνεργάτες της που ασχολούνται επαγγελματικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει. Η Booking.com δημιούργησε πρόσφατα ένα νέο επιχειρηματικό τμήμα που ασχολείται αποκλειστικά με την υποστήριξη συνεργατών που δραστηριοποιούνται σε αυτού του είδους τη φιλοξενία.

Επίσης, αναπτύσσει νέα εργαλεία ειδικά για τις συγκεκριμένες, μοναδικές ανάγκες του τομέα αυτού, τα οποία είναι αποτέλεσμα των απόψεων που εκφράζουν οι συνεργάτες της Booking.com σχετικά με τις βελτιώσεις που θεωρούν πιο χρήσιμες και κατάλληλες για αυτές τις επιχειρήσεις.

Στη διάρκεια του 1ου BnB Guest Conference, εκπρόσωποι της Booking.com θα παρουσιάσουν μια επισκόπηση της πλατφόρμας Booking.com και του κλάδου της βραχυχρόνιας φιλοξενίας, ενώ θα διοργανώσουν ένα workshop όπου προσκαλούν τους επαγγελματίες συνεργάτες να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τις λύσεις που έχει σχεδιάσει η εταιρείας, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσοι εμπλέκονται, ιδιώτες ή εταιρείες, στην Οικονομία Διαμοιρασμού και την Βραχυχρόνια Μίσθωση, σε όσους μισθώνουν ή σκοπεύουν να μισθώσουν τα ακίνητά τους και επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τρέχουσες, αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις.

Απευθύνεται στους θεσμικούς παράγοντες, τους επαγγελματίες του τουρισμού, του εμπορίου και της αγοράς real estate, επενδυτικές και κατασκευαστικές εταιρείες, τους ιδιοκτήτες μικρών ξενοδοχείων και ξενώνων, τους προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών και γενικά σε όσους έχουν αντιληφθεί τα οφέλη από την διαρκώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά.

Παράλληλα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για όσους επιθυμούν να εμπλακούν ή να ξεκινήσουν και έχουν ανάγκη από ενημερωμένες πληροφορίες και επαγγελματική καθοδήγηση.